andtheylivedhappily.blogg.se

Dödsryck och fem punkter

Kategori: Personligt

I brist på annat.
Här kommer 5 saker ni kanske inte visste om mig.

1. Jag har snorklat i Dubai.
2. Jag har gått en croupierutbildning.
3. Jag har dejtat tjejer.
4. Jag avskyr inställsamma människor.
5. Jag är snudd på pedant.

Det får räcka för nu.
Dags att fortsätta städa ur mammas lägenhet. Vi jobbar mot deadline. Mamma kallar det för dödsrycket!

Smarr och pölar

Kategori: Personligt

Alltså,imorse.. Fy vad jag avskyr när det blåser och regnar samtidigt! Jag har ju ett sådant där billigt Lindexparaply som bara vänder sig ut-och-in.. Det är för övrigt lite trasigt,det gick sönder förra gången det var sådant här väder!
Fasen vad jag svor imorse på vägen till jobbet.

I alla fall,det finns gott om vattenpölar ute idag. Självklart stannade Samuel och jag ute en stund för att plaska lite.
Vilken lycka!

Nu har vi precis ätit,eller ja,Samuel kämpar fortfarande på med sin mat.
Idag var jag så himla sugen på sallad,så det är precis vad det fick bli!
Grillad Kyckling,penne pasta,majs,tomat,rödlök,fetaost,paprika,gurka,sallad,typ så. Samuel får en egen sallad med kyckling,pasta,gurka,majs och fetaost. Och till det hade vi en fantastiskt god dressing, Heinz Curry Mango. Känns fräscht!

Nyfikenhet

Kategori: Personligt

Igår eftermiddag trillade det in två rörmokare hemma hos oss,varav den ene såg väldigt bra ut!
Samuel var mycket nyfiken och frågade mig hela tiden vad de gjorde,och vilket rum de var i,han blev lite blyg och vågade inte riktigt gå och kika..

Sedan tärnade vi potatis (Samuel var mest med och knyckte till sig bitar som snabbt åkte in i munnen). Det blev stekt potatis,kassler och bea till middag. Smarr!

Inventering till potentiell köpare pågår än..

Inventarie

Kategori: Personligt

Jag har så satans ont i ryggen. Samuel sover ju bredvid mig,det sparkas en hel del under natten. I sömnen antagligen. Kan vara så att sängen är kass också? Ja,jag vet inte. Hopplöst är det i alla fall.

Butiken,eller ja,själva bolaget ska ju säljas nu,så idag har jag fått pyssla lite med inventarielistor med inpriser. Suck,vi som nyss inventerade!

Sitter och väntar på Samuel här i dagiskorridoren. Han och Leo är alltid sist ut.
Sedan ska vi hem,sortera tvätt,skala potatis och invänta rörmokare.

Brrr it's cold in here

Kategori: Personligt

Nu börjar Top Model Sverige,det måste jag ju se!

Imorgon kommer rörmokaren hit. Fastighetsskötaren kunde inte fixa vare sig elementen eller handdukstorken. Men imorgon så kanske vi äntligen kan få lite värme här hemma. Tassarna är fortfarande iskalla!

Brillor

Kategori: Personligt

Idag har jag beställt nya glasögon. Dumt att inte passa på när Lensway har 50% på alla glasögon! Jag har suktat efter en pilotmodell ganska länge,så nu slog jag till!

Söndag kväll

Kategori: Personligt

Hej å hå. Det var lite att göra idag. Känns som om det aldrig blir färdigt. Men det är en stor lägenhet hon har bott i,mamma. En rymlig 4:a med 2 toaletter. Och ja,hon har hunnit samla på sig en jäkla massa prylar genom åren. Lagom till middagsdags fick jag lov att slita mig. Idag fick det bli Pasta med köttfärssås,det blir alltid lite över,perfekt att värma upp dagen efter.

Samuel badade för en liten stund sedan,nu ska vi bara sitta och mysa lite i soffan en stund innan det är dags för sängen.

Imorgon är det Måndag igen. Jobbar bara till tolv,sedan ska jag hem och pyssla lite (bland annat städa kylskåpet),innan jag går och hämtar liten kille på dagis..

Börjar så smått vänja mig vid den nya hårfärgen,känns rätt bra ändå. Det är i alla fall bra mycket glansigare än innan!
Köpte en hårolja idag,den ska absolut testas på mina kluvna hårtoppar!

Resultatet

Kategori: Personligt

Har inte hunnit uppdatera,är hos mamma. Har städat köket sedan kl 11 och är ännu inte klar!

Men här kommer en bild på resultatet av färgningen!

Update

Kategori: Personligt

Hurra! Det blev inte brunt!!
Där emot sade Samuel: "Mamma,ditt håj äj gjönt". Fniss. Nja,grönt är det inte. Mer åt det gråa hållet. ;) Men hellre det,än vit-gul-blond.. Äh,jag vet inte,känns OK. Bild kommer imorgon,nu är jag alldeles för trött.

Damnit

Kategori: Personligt

Färgar mitt hår,men är rädd. Askblond var det ja.. Det ser snarare brunt ut!! Jag som verkligen inte gillar att vara "mörk" i håret.. Ledsen mun! Ja ja,vi får se vad det blir. Fasiken,jag som kämpat så med att bli så här ljus!

Shopping och gaphals

Kategori: Personligt

Idag har vi shoppat,Samuel och jag. Har letat efter ett par ullsockar att ha i stövlarna,spec på morgnarna på dagis,när det är så kallt ute. Hittade några idag på Småplantor & Busfrön,samt en ny fuskpolo i fleece,och ett par jeans med stjärnor på bakfickorna (Villervalla),blir perfekt till våren/sommaren! Jättesnygga!

Innan vilan idag var Samuel helt omöjlig,vet inte varför,men han slog mig i ansiktet och började skrika,jag sade: "Jag lämnar rummet nu,jag blir arg och ledsen när du slår mig,kom till mig när du lugnat ner dig och vill säga förlåt". Sedan lämnade jag rummet. Han skrek ett tag,det vill jag lova,men efter en stund kom han till mig,sade förlåt,och sträckte upp armarna mot mig,och så kramades vi.
Hm,har försökt förklara det där för honom,att man inte får slåss. Men vet liksom inte riktigt hur jag ska göra när han får sådana där utbrott utan någon anledning..
Suck. Det går över. Det blir bättre. Eller hur!

En Fredag

Kategori: Personligt

I förmiddags var Robin (fastighetsskötaren) här. Alla mina element,utom ett,är kalla. Även handdukstorkens ena halva är iskall. Burr! Inget vidare att vara frusen om kvällarna,speciellt inte om tassarna!
I alla fall,Robin kunde inte riktigt få bukt med problemet,så han skickar hit någon annan i nästa vecka!

Sedan gick jag bort till mamma,för att hjälpa till mer med flytten,mycket som ska rensas,kastas. Vi hann inte ens börja ta tag i förråden idag..
Började städa toaletter,samt Mathias och Gabbis rum.
Jag går förmodligen bort dit en sväng på Söndag med,så att det blir färdigt någon gång!

Klockan tre hämtade jag Samuel på dagis,då gick vi direkt till ICA för inhandling av Fredagsmys (godis).
Köpte även två lila glaskrukor (till orkidé),som jag spanat in sedan tidigare! Superfina!

Nu badar Samuel,idag fick han en badbomb,denna gång kom det en liten noshörning ut ur bomben,och vattnet är alldeles grönt. Förra gången blev vattnet blått,och så fick han en isbjörn!

Snart dags för Fredagsmys,så nu blir det shamponering!

Gripsholm

Kategori: Personligt

Nu fick vi lite påfyllning av plädar från Gripsholm. De gråa. Fullkomligen älskar min!
Vi fick även in överkast till dubbelsäng!
Grått med vita stjärnor. Vill ha!

Ljushuvud

Kategori: Personligt

Igår kväll påbörjade jag operation färga håret. Började med att ljusa upp utväxten,därefter hade jag tänkt kleta i min nya färg,som heter "Copenhagen",Köpenhamn. Men jag var alldeles för trött för det. Får ta nya tag ikväll.
Spännande,hoppas bara att det inte blir en alldeles för mörk blond nyans,men den ska ju vara ljust askblond så,ja,testar så får vi se!

Idag hade Samuel med sig sin stooora leksaksjeep till dagis,ja,det var han bara tvungen att ha,jag orkade inte bråka på honom,så jag lät honom ha den med sig,men tillade att det nog kommer att vara fler barn som vill "låna" och att han i värsta fall skulle lägga den under vagnen!

Imorgon är det Fredag igen,ännu en vecka har sprungit förbi!
Samuel får gå till dagis,jag ska hjälpa mamma vidare med flytten,till att börja med ska vi rensa ut både vindsförråd och källarförråd. Kl 15 hämtar jag Samuel,sedan får han väl följa med bort och "hjälpa till" lite. ;)
Hem,äta middagsmat.
Kanske får jag sedan gå bort till mamma en sväng till,sedan hem och ha Fredagsmys.
Vi får se hur mycket vi orkar med,men den sista Januari måste allt med flytt och städ vara färdigt.

Vacker tass

Kategori: Personligt

Ibland vill Samuel fota lite med min telefon. Nu tog han kort på sina små tassar. De är så underbart gosiga de där små barntassarna!

Electrolux

Kategori: Personligt

Äntligen!! Vi har fått tillökning här hemma,i form av en superfin ny dammsugare!
Är så nöjd! Jäkla bra sug i den alltså,sög nästan upp hela badrumsmattan för mig! Lite ovant med en sådan bra dammsugare. Kom sedan på att man kan minska suget lite,när man tex ska dammsuga mattor..

Magiskt

Kategori: Personligt

Ikväll tog Samuel och jag en promenad bort till "farbror" Dan (mammas sambo),som fyller år. På vägen köpte vi med oss några tulpaner (Samuel fick välja färg) och en trisslott (som dessvärre visade sig vara en nit). Fikade lite. Sedan kom en vän till Dan på besök,han visade sig vara en trollkarl (som dessutom är polare med Joe Labero),det ni! ;)
Innan vi gick ville han trolla lite för Samuel. Samuel var väldigt intresserad,tittade mycket noga,och både Samuel och jag fick hjälpa till.
Först fick trollkarlen låna en bit snöre,en slev,samt en ring,av farbror Dan. Sedan trädde han på ringen på snöret,snurrade runt ringen lite på snöret,för att visa att den verkligen satt där,sedan bad han mig och Samuel att hålla i varsin ände av snöret,sedan tog han sleven,placerade den ovanför snöret,bad mig hålla i även den smala änden av sleven.
Där efter lade han sin hand där på mitten,och slöt den sedan om slev,snöre och ring.
Sedan bad han Samuel att blåsa på hans hand,Samuel blåser,trollkarlen tar bort sin hand.
Hokus pokus,ringen sitter nu på runt skaftet på sleven!
Hur fasen gick det till?!
Jag fattade i alla fall ingenting,jag som var så nära!
Samuel tittade på mig med en förvånad min och sade "Va! Huj jick de tij?". "Jingen skujje ju sitta på snöjet?".
Ja,jag vet inte heller hur det gick till.
Samuel tyckte i alla fall att det var jätteroligt!
Och trollkarlen sade att han inte brukar trolla för så små barn,för de brukar inte förstå grejen,men Samuel han var så "vaken",sade han,han förstod precis!

Sedan tackade vi för oss och gick hemåt,hämtade upp vår tvätt och borstade tänderna,sedan somnade Samuel på två röda! Trött idag med andra ord!

Jag ska måla hela världen

Kategori: Personligt

Igår skuttade jag in på Kicks för att inhandla lite ny hårfärg. Det fick bli den jag spanade in sist jag var där. Någon slags mörkare askblond. Ska bli spännande att testa den!
Jag köpte även en foundationpensel,kan inte förstå hur jag kunnat använda mig av en svamp när jag lägger grunden,under en sådan lång tid. Detta är förmodligen ett utav de bästa köp jag gjort på ett tag,man slipper kladd,och slutresultatet blir SÅ mycket snyggare! Givetvis lättare att hålla rent också!

Snart kommer Helena,då får jag gå hem.
Tyvärr ligger butiken ute till försäljning nu,så det är bara att se sig om efter en annan sysselsättning.
Jag som trivs så bra!
Har redan sökt ett par nya jobb.
Senast idag,en tuff klädbutik i Handen.
Vi får se hur det går.
Men varför skulle de inte vilja ha mig?! ;)

Fortsättning följer

Kategori: Personligt

Denna Söndagen har gått snabbt,gick bort till mamma imorse för att hjälpa henne lite mer med flytten. Jag kastade in handduken igår kring kl 18,var då helt slut. Idag var jag först på plats kl 09:30 och var sedan där till kl 15. Hade lovat Samuel lite pulkaåkning och ville hinna ut en stund i det fina vädret,därför gick jag hem tidigt. Idag åkte Samuel pulka själv,för första gången,annars har han velat sitta i mitt knä. Oj vad han tyckte att det var kul att susa ner för backen,med mig springandes efter..

Nya tag imorgon,känner mig helt slut i kroppen.
Ska jobba 10-12,sedan tänkte jag gå bort och greja vidare. Kanske skulle jag ge mig på ena förrådet,lär finnas en del skräp där!

Flytthjälp

Kategori: Personligt

Hej å hå. Är hos mamma,hjälper till med flytten till nya huset. Men jag blir mörkrädd,det är otroligt mycket att göra! Bara att kämpa på,eller hur!
Hittade några gamla bilder.
Bl.a. dessa,en ung mamma Nina,och så den på mig,när jag var bebis!
Visst hade jag runda kinder? ;)

Förnyelse

Kategori: Personligt

Var ner en sväng till butiken idag. Ganska lungt idag med.
Innan jag gick hem tog jag en sväng förbi Kicks. Mitt plattångsjox är slut,så jag behövde en ny.
Blev rekommenderad Loreal EverSleek,som sprayas på innan användning av plattång. Var egentligen ute efter en crème,men nackdelen då,är att håret lätt kan se lite flottigt ut efter ett par dagar,så vida man inte tvättar håret varje dag,och det gör ju inte jag.. För min del räcker det med var 3-4 dag,ibland blir det lite torrshampo dagen innan tvätt,räcker för mig.
Jaha,imorgon ska jag testa sprayen,så får vi se vad betyget blir!

Passade också på att testa Escadas nya sommardoft,den ska bland annat dofta körsbär (som jag har en liten förkärlek till).
Åh,sitter här hemma nu och sniffar på min handled,den är fantastiskt god! Vill ha! Passar verkligen mig,söt,frisk. En riktig vår- och sommarparfym!

Fastnade en stund vid hyllan för hårfärger,och såg direkt en färg jag nästan måste testa. Är lite less på mitt blekta,det ser helt ok ut i längderna,men så fort jag ska bleka utväxten,så slår det över lite i gult,trots silverinpackning.
I alla fall,färgen jag gillade var en lite mörkare blond nyans,med lite ask i (går alltså åt det kallare blonda).
Ja,vi får se vad min budget för denna månad säger,men ärligt talat,så är det nog dags för en förändring..

Nu är mitt kaffe klart.
Ska ta en kopp,och läsa några sidor ur en bok jag nyss köpte,som är helt ok.
Men efter att jag läst ut den,(vilket jag snart gjort),så får det bli en deckare!

Gerbera

Kategori: Personligt

Jag har precis haft min första betalande kund för dagen.
Denne kund köpte 2 stycken Gerberaformar. Jo man tackar!
En lila,och en tryffel (svart). De färgerna skulle jag själv kunna tänka mig att ha hemma i min ägo. Så fint att ställa fram på bordet,med något smaskigt innehåll.

Pajas

Kategori: Personligt

Det blev en sväng till pulkabacken igår med. Samuel orkade inte gå hela vägen,så han fick åka i pulkan en bit. Men oftast ville han dra pulkan själv. Igår var det i alla fall lite mer aktivitet i backen,dvs fler barn som var där och åkte,i förrgår var vi ju alldeles ensamma.
Vi åkte ner,klättrade upp. Samuel var pajas och låtsades att han inte orkade klättra upp,ramlade omkull med flit flera ggr. Vi hade det riktigt mysigt,innan det var dags att knalla hemåt.
På vägen hem mötte vi en katt,som följde efter oss en bra bit. När katten sedan till sist försvinner,antagligen hem,så säger Samuel: "Mamma,du ska söpa en kisse till Same".
Jag vet att han gärna skulle vilja ha en,men alltså,nej tack. Får rysningar bara jag tänker på doften från kattlådan,och allt hår som kommer att fastna i soffan,i sängen osv
Nej,tyvärr,det går inte.

När vi kom hem stekte jag potatis och kassler,och,tro det eller ej,men Samuel åt en och en halv kassler skiva och en hel del potatis. Kul!!
Dagisfröken Monica gav mig en glad nyhet igår,Samuel har börjat äta väldigt bra med mat på dagis också! SÅ roligt att höra!

Home sweet

Kategori: Personligt

Hemma. Snart dags för hämtning på dagis. Fick med mig några mörklila rustikljus hem från jobbet idag,som jag nu satt i min fina kandelaber som jag fått av mamma. De gjorde sig inte så bra på bild tyvärr,ser mer blåa ut,än just lila. Men,jättefint blev det!

Ska fråga Samuel om han vill gå och åka lite pulka idag med. Lite bättre väder är det i alla fall.

Och ikväll blir det stekt potatis,kassler och bearnaisesås till middag. Mums.

Samuel säger

Kategori: Personligt

Jodå,han somnade lite tidigare ikväll.
20:15,närmare bestämt.
Det är hela 45 min tidigare än vanligt.
Vi kanske får gå iväg och åka pulka imorgon också!
Först läste vi lite i nya boken "Välkommen till Kylarköping" (Cars).
När vi hade släckt så säger Samuel: "Ajtså,mamma,vi ska ju håjja handen",han tar min hand.
En stund senare säger han: "Mamma,du ska kijja på Sames jygg",kliar honom.
"Äh,mamma,nu ska Same kijja mammas jygg",vänder mig om,Samuel kliar.
Och så till sist: "Men,mamma,vi skujje ju håjja handen",vänder mig om,han tar min hand och somnar. Sötplutt.

Om en stund börjar "Så blev vi Svenska Hollywoodfruar". Jag ska se!

Matchning

Kategori: Personligt

Skuttade nyss ner i min chockrosa sparkdräkt,nu sitter vi i mysiga soffan och tittar på Cars. Tror att den lilla killen är rätt så trött,ska försöka lägga honom lite tidigare ikväll.. Insåg precis att den lila soffan är jättesnygg till min rosa sparkdräkt. Fiffigt va!

Se upp i backen

Kategori: Personligt

Idag tog jag med pulkan när jag gick för att hämta Samuel på dagis.
Jag har ju lovat flera ggr att vi ska ut och åka pulka,men nästan varje gg har något kommit i vägen,plogbilen,slask eller storm,för att bara ta några exempel. Men idag hade vi turen på vår sida!
Vi gick direkt till pulkabacken vid Hacktorp (där jag bott en större del av min uppväxt),och det är en bra bit att gå dit,för en liten kille på 2,5 år. Men han var så tapper! Jättekul hade vi! Och fort gick det! Samuel skrattade som sjutton och verkade verkligen uppskatta "utflykten".
Vi åkte ner,klättrade upp,åkte igen..
Till slut var det dags att gå hem,då fick vi krypa upp den sista biten,eftersom att det var så halt under snön.

Hoppas nu att Samuel sover riktigt gott inatt!
Eftersom att vi lämnade vagnen på dagis idag,så hoppas jag även att dem inte hunnit sanda vägarna till imorgon,då jag tänkte att vi skulle ta pulkan dit.

Erbjudande

Kategori: Personligt

Jaha,nu yr snön åter igen.
Lagom kul. Men visst har vi några "bakslag" kvar att bocka av innan våren kommer? Lika bra att ta dem nu,så att vi slipper denna kyla snart.

Sitter och pysslar i pixlr.
Denna vecka kommer vi att ha ett kalasbra erbjudande för våra kunder.
Handla för minst 350 kr,så får du 25% på hela ditt köp.
Fiffigt va?

Har även fyllt på lite i Yankeehyllan.
Dags att fortsätta med annat!

Uppdrag

Kategori: Personligt

Idag när jag kom för att hämta Samuel på dagis så hängde det ett uppdrag på hans plats,tillsammans med en kamera. Nu ska vi alltså fota oss,en bild på vårt hus,samt på en favoritleksak,bok osv. Max 8 bilder. Lätt som en plätt ju,förutom att batteriet i kameran hann ta slut innan vi var färdiga! Fniss.

Vi har just varit i tvättis en sväng,snart dags för matlagning,det blir fjärilar med lera. Mums!

Tror jag ska testa att sova på soffan ikväll,den är ju så himla skön!

Hämtade även ut mitt paket på hemvägen.
Så nöjd med min nya rosa sparkdräkt!

Fyndigt

Kategori: Personligt

Kort dag på jobb idag. Ska nu gå och lämna in två paket som vi ska skicka iväg till kunder.
Kul med beställningar!
Sedan blir det en sväng till Willys,handla lite mat.
Dessutom ligger det nu ett paket på ICA och väntar på mig,spännande. Har fyndat en grej på rea!

Bildbevis

Kategori: Personligt

Nya soffan!
Så himla skön!
Och härligt lila.
Där kommer jag sitta skönt ikväll.
Har paxat det stora hörnet!! 😉

Färgklick

Kategori: Personligt

Idag åkte svarta soffan ut! Sålde den på Köp-Byt-Säljsidan på Facebook. I förmiddags kom dem och hämtade den!

Samuel frågade genast "Men vat ska vi sitta nu?",och såg lite förvirrad ut.
Sade då:"Ja,vi får väl sitta på golvet då".
Samuel tittar lurigt på mig och säger:"Näää".
Sedan förklarar jag att vi ju ska åka och hämta en ny,fast större soffa.
Och det har vi nu gjort,en hörnsoffa i en snygg lila färg. Jättefin!

Vad blir det för middag ikväll?
Sugen på lasagne,men vet inte.
Ska höra med Samuel om han har något förslag.

Jobblördag

Kategori: Personligt

Jobb jobb. Men snart dags för stängning. Jag lovar att det kommer att trilla in några kunder typ fem i tre,bara för att...
Gatupratare ska hämtas in,kassan ska stängas,likaså kortläsaren,dammsuga av lite snabbt..
Första stängningen solo,brukar ju bara öppna.
Lite kul att jobba Lördag,lite mer kunder inne!

Idag blir det finmiddag på McD. Fniss.
Men kycklingwrappen är mums!

Kallt ute idag,det gäller att klä på sig ordentligt!

Mormor flyttar

Kategori: Personligt

Idag blev Samuel ledsen när jag skulle lämna honom på dagis,han ville absolut följa med mig..
Men när jag sedan kom för att hämta honom,så var han lika glad som vanligt!

Inatt var han vaken mellan kl 00-01. Jag trodde absolut att han åter igen var på väg att bli sjuk. Men,inga spår av någon förkylning idag. Skönt!

Åkte idag med mamma en sväng bort till huset hon snart flyttar in i. Fick skotta lite,gången upp till dörren hade visst snöat igen under morgonen,men det var snabbt gjort.
Riktigt mysigt litet hus,kakelugn,en altan på framsidan,en liten veranda intill köket,en trädgård där hundarna kan springa och leka,ja,Samuel kommer givetvis också att få springa runt där och leka! Nära till stranden också! Tror vi kommer att besöka mormor ofta till våren och sommaren!
Men nu först väntar vi på att hon ska flytta in,så att vi kan få komma dit på middag någon kväll!
Bilder tog jag några stycken,men av någon anledning finns dem inte kvar i mobilen? Så himla typiskt!

Samuel badar,därefter ska vi ha Fredagsmys! Det har redan gått en vecka sedan sist!

Mardröm

Kategori: Personligt

Inatt hade jag en olustig dröm,jag drömde om en vän jag inte träffat på länge,men som hör av sig ibland för att kolla läget och så där,denne vän heter Jens.
Jag drömde att han var tillbaka från turnén,som han nyligen varit ute på,med sitt band.
Men när jag åkte för att träffa honom så var han svårt sjuk,han hade fått cancer,smalnat av,och ansiktet var alldeles insjunket. Han var arg,uppgiven. Jag beslutade mig för att flytta in hos honom för att ta hand om honom tills han tog sina sista andetag..
Puh,sedan vaknade jag.
Riktigt otäckt var det.
Som tur är,så vet jag ju att han lever,är frisk och mår bra!

Deckare

Kategori: Personligt

Igår kväll läste jag ut ännu en bok. Denna gång "Mamma Pappa Barn",en deckare.
Rätt så spännande,men jag vet inte. Favoriten är fortfarande Läckberg,gillar verkligen hennes böcker,de är nästan omöjliga att lägga ifrån sig. Likaså Kallentoft..

På jobbet nu,dammsög och skurade när jag kom,har tänt några ljus,i vanlig ordning. Några har varit inne och kikat,men speciellt mycket spring har det inte varit.

Nästa vecka ska mamma/mormor hämta Samuel på dagis,Helena och Malin ska på Formexmässan,så jag behövs här hela Torsdagen.

Work Work

Kategori: Personligt

Idag var lämningen betydligt lättare,Samuel var inte ledsen,utan tog Monicas hand och följde snällt med upp till de andra barnen.

Själv har jag gjort utskick till kunder,vi kommer att ha 20% rabatt på hela sortimentet nu på Fredag och Lördag.
Dessutom höjer vi rean till 70%,dvs på utvalda artiklar samt julartiklar.

Igår skickade jag även ut mail till kunder som handlat i webbutiken,vi vill ha deras synpunkter,så att vi kan bli ännu bättre!
Det kan ju vara så att de tycker att vi saknar en typ av produkt,eller ett märke. Ska bli spännande att se om vi får någon respons!

Nu äter vi middag,Samuel och jag,det gäller att inte ha bråttom,han äter verkligen i snigelfart!

Help wanted

Kategori: Personligt

Hann med en hel massa städning igår innan det var dags att hämta liten kille på dagis.
Tvättade ett gäng maskiner,dammsög,dammade,skurade.
Skönt!

Avskyr när appar inte fungerar som de ska. Denna gång är det Facebook:appen som krånglar för mig.
Fanns en uppdatering,uppdaterade,och nu funkar den inte alls istället. Har avinstallerat 3 gånger(!) utan resultat.
Suck! Typiskt att det är en app som jag använder dagligen dessutom.

Jaha,så till nästa "problem",vad blir det för middag idag? Har noll fantasi.
Hjälp mig!

Glasklart

Kategori: Personligt

Lämning på dagis idag gick strålande. Imorse vid frukostbordet kläckte Samuel ur sig: "Vijken tuj att dagiset äj öppet ijen".
Haha. Lillkillen har nog saknat alla sina dagiskompisar. Och enligt Samuel,så har Elsa saknat honom mycket.
Det var skridskobana på gården där idag,han skulle få hjälpa fröken Åsa att sanda lite.

Lugna gatan idag på jobbet,slutar extra tidigt idag. Ska passa på att tvätta några maskiner när jag kommer hem, gå till affären och handla lite. Kanske rasta dammsugaren.

Flott

Kategori: Personligt

Testar en annan variant av Instagram, kul! Ska göra något snyggare nästa gång,detta var bara en test.. ;)



Minuspoäng

Kategori: Personligt

I Fredags köpte vi köttfärs.
Skulle egentligen ha ätit Tacos igår,men det blev ändrade planer. Så idag,när jag skulle laga iordning maten,så ser jag att köttfärsen gick ut igår! Allvarligt! Är det så pass kort datum,så borde butiken väl sätta upp någon form av info,eller åtminstone sänka till halva priset!
Så gör dem i alla fall på Willys!
Men tydligen inte på ICA! Fy skäms!

Idag,tråkig Söndag. Inget kul att vara ute,kallt,halt.
Imorgon öppnar dagis i alla fall, tror Samuel har längtat en aning,blir nog roligt för honom.
Själv ska jag jobba. Roligt för mig. Jo,faktiskt!

Handen och Kina

Kategori: Personligt

Har inte hunnit blogga,så här kommer en resumé för Fred och Lörd.

I Fredags var jag jag ledig, då blev det en liten sväng till Handen, fann tex en ny vinterjacka, jag har ju slitit ut mina nu i ett par år, så det var välbehövligt. På REA var den dessutom, gillar Stadium. Samuel tog en tupplur i vagnen, perfekt, då kunde jag strosa runt i centrum i lugn och ro. Köpte även en till t-shirt på Gina Tricot, en vanlig grå, köpte en svart sist, och den älskar jag, snyggt löst sittande, perfekt både till stuprören och boyfriendjeansen. Riktigt fint fall. Det blev några nya underkläder med, mycket välbehövligt. Den ena är fantastiskt skön, passar riktigt bra under en t-shirt, och det bästa av allt, den kostade bara 99 kr på New Yorker! Jag har jättesvårt att hitta bh:ar jag gillar, och som passar bra, men den här var perfekt.

Idag har Adam och Gisela varit här en stund på fikadejt, alltid lika trevligt!
Efter att de åkt hem, gick vi till Kinarestaurangen på en bit mat. Så där, ganska smaklöst faktiskt.
Samuel visade upp sig från en av sina sämre sidor, men jag förstår honom, får man vänta i ca 50 min på sin mat, då ledsnar man.
Sedan en snabbis in på Willys, fattades lite smör och ost i kylskåpet.

Nu har vi Lördagsmys, snask, bubbelvatten och Toy Story 2, Samuels val.

Siffror och frisk luft

Kategori: Personligt

Jag hann med en hel del siffror igår. Nu återstår bara webbutiken, så det får bli dagens projekt.

Vi har lite REA här i butiken, hoppas att det trillar in en hel massa kunder under dagen!

Samuel och jag var ute och gick en sväng igår efter att jag slutat, men en timme senare var Samuel "klar", och ville gå in. Han hade kanske fått nog av frisk luft. Kanske inte så roligt att vara ute i det här vädret, kallt, grått, halt.
Nej, NU längtar vi verkligen efter våren, så snälla, kom snart!

Bråkstaken

Kategori: Personligt

Samuel är minst sagt inne i en riktigt bråkig period. Alla leksaker ska kastas i golvet, helst så att de går sönder. Vad gör man? Ja, ok är det ju förstås inte, men hur tacklar man det på bästa sätt? Det hjälper liksom inte att försöka förklara varför man inte får göra så. Är han bekymrad över något? SÅ sjukt svårt att veta hur man ska göra..

På jobbet nu, inventerar, det gäller att hålla räkningen så att man slipper göra om. Hittills har det gått bra.
Jaha, dags att fortsätta.
En, två, tre, fyra, sjuttioelva..

På havets...

Kategori: Personligt

"Mamma, de häj äj en båt".

En tisdag

Kategori: Personligt

Goddagens.
Söndag hela veckan eller?
Känns nästan så när man är ledig flera dagar i följd.
Imorgon börjar dock allvaret igen. Jobbar onsd och torsd, och nästa vecka, närmare bestämt på Måndag, så öppnar dagis igen.

Idag har vi inte gjort något särskilt. Handlat lite, och så ville Samuel träffa Greta, så vi tog en liten promenad med Greta och mormor.

Samuel har ätit jättebra idag,två ägg+smörgås till frukost, många fiskbullar till lunch, och så en stor portion ris och kyckling till middag. Ja,och så mellis förstås. Blir så himla glad när han äter!

Något mindre roligt är att han slog sig alldeles nyss, jag höll på med disken, och lite plock, så jag såg inte vad som hände, pappa var i samma rum i alla fall. Såg bara när han låg där på golvet, vid tröskeln. Samuel blev alldeles förtvivlad förstås, rusar fram. En liten stund senare kikar en liten bula fram, samt ett litet märke strax intill höger öga. Stackars liten.
Men nu är det bra igen, badar och plaskar för fullt!

Bild tagen igår hos farmor och farfar.